Haarweg 58
Tel : (0591) 301944
7696 BB Brucht
Fax: (0591) 301946

Werkwijze

 

Burn-out is een probleem met een complex aan oorzaken en gevolgen.
De oorzaken zijn deels te vinden in de situatie op het werk, deels in maatschappelijke verwachtingen en deels in hoe je persoonlijk in elkaar steekt. En dat heeft weer te maken met je persoonlijke achtergrond.

De gevolgen zijn fysiek, d.w.z. er veranderen dingen in je lichaam onder invloed van langdurige stress en overbelasting. Door die veranderingen functioneert alles minder makkelijk, zoals spijsvertering, hormoonhuishouding, slaap, concentratie, geheugen, maar ook incasseringsvermogen en tolerantie.

In de trajecten van Reflame werken we zowel heel direkt en gericht aan de gevolgen, als onderzoekend en bewustwordend aan de oorzaken.

 

We werken aan:

Leren ontspannen en stimuleren van lichamelijk herstel.

Bewust worden en in kaart brengen van knelpunten zowel in de werksituatie als in het persoonlijk functioneren.

Zelfbeeld en zelfgevoel; hoe kijk je tegen jezelf aan en wat wil je wel en wat juist niet.

Communicatie, wat inhoudt naar elkaar    luisteren en begrip tonen, delen van ervaringen, je uiten, duidelijk zijn en bovenal grenzen stellen.


Door middel van:

Beweging en muziek om bewust te worden van je eigen lichaam, maar ook om bewust te worden van je eigen gevoelswereld.
Ook lichaamstaal is communicatie.
De beweging wordt langzaam maar zeker opgebouwd, als training voor de conditie.

Groepsgesprekken voor het delen en verwerken van ervaringen zowel als voor het geven van adviezen op het gebied van voeding en andere ondersteunende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld voedingssupplementen.

Actieve imaginatie ofwel geleide fantasieën.

Massages en pakkingen.

Om overzicht te hebben over het eigen proces, houden de deelnemers een 'logboek' bij, waarin de ervaringen, inzichten, herinneringen, dromen, gebeurtenissen in de loop van het traject worden bijgehouden.